- Jurnal de Dobrogea - http://jurnaldedobrogea.ro -

A IV-a ediție a Festivalului JazzUP Sea debutează astăzi la Constanța

În prima zi a Festivalului JazzUP Sea, eveniment organizat de Asociația CultArt și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, vă invităm la Muzeul de Artă Constanţa, ora 19:00, la un concert susținut de Trio Ponticus – Sabin Penea (vioară), Eduard Zecheru (violoncel) și Catalin Raducanu (pian). Concertul este intitulat „Words of Affirmation”, iar programul va conține lucrări din repertoriul clasic, romantic și modern, adaptări după cântece vocale sau lucrări care prin forța sunetelor vorbesc nemijlocit inimii. 

Intrarea la concertul de la Muzeul de Artă este liberă, dar se face în baza unei rezervări și a confirmării acesteia la adresa de e-mail rezervari@jazzup.ro sau la numărul 0744JAZZUP (0744.529.987). 

În a doua zi de festival, vineri, 12 august, vă invităm să participați la trei evenimente JazzUP și un eveniment conex, în Piața Ovidiu. De la ora 17:00, va avea loc workshop-ul JazzUP Young, inițiere în limbajul jazzului pentru copii și tineri, susținut de muzicienii festivalului. Experimentata interpretă Irina Sârbu, alături de Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (bas) și Tudor Parghel (tobe), reuniți în formula artistică Irina Sârbu Band vor urca pe scena din Piața Ovidiu, la ora 19:00. Concertul lor este intitulat „Acts of Service” și va conține piese de dragoste din repertoriul standard de jazz și câteva surprize din zona folclorică, totul fiind interpretat cu măiestrie de cei patru muzicieni, nume remarcabile ale jazzului autohton. De la ora 21:00, va avea loc concertul JazzUP Party, susținut de Kaius Leppah (DJ Set). Intrarea la toate evenimentele este liberă. 

Sâmbătă, 13 august, va fi o nouă zi de evenimente JazzUP în Piața Ovidiu din Constanța. De la ora 17:00, se va desfășura workshop-ul JazzUP Young, inițiere în limbajul jazzului pentru copii și tineri. De la ora 19:00, sunteți așteptați la un concert plin de energie, susținut de Ana-Cristina Leonte & The Bash, o trupă formată din artiști ai noului val din jazzul românesc, care va explora conceptul de „Quality Time”, reprezentat de petrecerea timpului în mod prezent și calitativ – în cuplu, cu prietenii sau în comunitate. Ana-Cristina Leonte, cântăreață, compozitoare și conducătoare de formație, propune o aventură sonoră alături de colaboratorii ei constanți, Tavi Scurtu (tobe), Albert Tajti (clape, bass synth) și Alex Arcuș (saxofon, flaut, bass synth), trecând peste orice regulă și categorisire, pentru că muzica prezentului trăiește prin inovație și are ca singură condiție starea de libertate. De la ora 21:00, sunteți invitați la concertul JazzUP Party,  The Rabbit King (DJ Set). Intrarea la toate evenimentele este liberă.  

Ultima zi a Festivalului JazzUP Sea 2022, duminică, 14 august, va fi deschisă de workshop-ul JazzUP Young, inițiere în limbajul jazzului pentru copii și tineri, care va avea loc în Piața Ovidiu, de la ora 17:00. Concertul „Physical Touch” va fi susținut de excelentul Sorin Zlat Trio, de la ora 19:00 și va explora tema atingerii fizice. Dacă inițial acest concept se referea la contactul fizic cu o altă persoană, acest concert propune explorarea atingerii fizice a instrumentului de către artist și aprofundarea relației  care se formează între o ființă umană și un obiect aparent neînsuflețit, instrumentul căpătând viață în mâinile artistului. Intrarea la toate evenimentele este liberă.  

Mai multe informații pe https://jazzup.ro/ [1], pe pagina de Facebook JazzUP [2] și pe contul de Instagram @jazzup_official [3].