Tipareste acest articol
Home / Stiri / COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

COOPERARE POLIȚIENEASCĂ PENTRU COMBATEREA CRIMINALITĂȚII

În perioada 24 – 28 noiembrie 2023, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 441 de persoane, 34 de autovehicule și 23 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 299 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 13 mandate europene de arestare, au depistat 52 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 153 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 3 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente, fiind găsite 32 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 142 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 22 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 10 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 10 documente și 2 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *