Tipareste acest articol
Home / Stiri / Fotbal: Florinel Coman, votat cel mai bun jucător român al sezonului 2022/2023 (AFAN)

Fotbal: Florinel Coman, votat cel mai bun jucător român al sezonului 2022/2023 (AFAN)

Atacantul Florinel Coman, de la FCSB, a fost votat cel mai bun jucător român al sezonului 2022//2023, în ancheta Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) din România, a anunţat, vineri, sindicatul pe site-ul său oficial.

”Jucătorul lui FCSB şi-a pus amprenta asupra jocului, fiind unul dintre fotbaliştii cu cele mai multe goluri şi assist-uri”, precizează sursa menţionată.

Premiile AFAN au fost acordate în baza voturilor exprimate de fotbaliştii şi antrenorii din primele trei ligi ale României.

Cel mai bun antrenor din România a fost ales Gheorghe Hagi, ”care a reuşit, cu o echipă de tineri talentaţi, să cucerească titlul în România în sezonul trecut”, cu Farul Constanţa.

Trofeul pentru cel mai bun antrenor din Liga 2 a fost câştigat de Dorinel Munteanu, după ce a promovat cu Oţelul în primul eşalon.

Trofeul pentru cel mai bun fotbalist U21 a fost câştigat de Adrian Mazilu, fostul jucător al Farului, care joacă în prezent în Olanda, la Vitesse, fiind împrumutat de către Brighton.

Premiul pentru cel mai bun fotbalist străin a fost câştigat de către croatul Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, care, până să se transfere la Al-Tai (Arabia Saudită), a fost principalul om de gol al giuleştenilor.

În eşalonul secund, premiantul este Bogdan Chipirliu (CSA Steaua), care a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2 pentru al doilea an la rând.

În fotbalul feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoare i-a fost acordat Mihaelei Ciolacu (Olimpia ”U” Cluj), în timp ce premiul pentru cea mai bună jucătoare din Liga 2 a fost câştigat de către două jucătoare: Andreea Laiu (Farul Constanţa), Mihaela Merlan (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud).

Pentru premiile oferite fotbalului feminin au votat jucătoarele din primele două ligi.

Lista completă a câştigătorilor la Premiile AFAN 2024

Cel mai bun unsprezece: Horaţiu Moldovan (Rapid) – Cristian Manea (CFR Cluj), Cristian Săpunaru (Rapid), Ionuţ Larie (Farul), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova) – Dan Nistor (”U” Cluj), Adrian Şut (FCSB), Darius Olaru (FCSB) – Florinel Coman (FCSB), Denis Alibec (Farul), Louis Munteanu (Farul).

Fotbal feminin
Cel mai bun portar: Sara Câmpean (Olimpia ”U” Cluj)
Cel mai bun fundaş: Teodora Meluţă (Politehnica Timişoara)
Cel mai bun mijlocaş: Mihaela Ciolacu (Olimpia ”U” Cluj)
Cel mai bun atacant: Ioana Bălăceanu (Olimpia ”U” Cluj)
AGERPRES 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *