Tipareste acest articol
Home / Stiri / O nouã ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de pânã la 6,75% pe an la titlurile de stat

O nouã ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de pânã la 6,75% pe an la titlurile de stat

Începând de azi, 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãți de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.
Cum economisești
Titlurile de stat pot fi cumpãrate:
·        Între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
·        Între 12 februarie 2024  – 8 martie 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
·        Între 12 februarie 2024 – 7 martie 2024 în mediul urban și 12 februarie 2024  – 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

Un ghid pentru cei care vor sã economiseascã prin intermediul Tezaur este dinsponibil AICI.Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia sunt publicate la secțiunea Datorie publicãwww.posta-romana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *