Tipareste acest articol
Home / Justitie / Acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

Acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul criminalităţii financiare și a drepturilor de proprietate intelectuală, în municipiul Constanța.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 10 entităţi economice şi au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.500 de lei, dintre care 6 conform Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și două sancțiuni pentru nereguli la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. De asemenea, a fost confiscată suma de 619 lei.

Totodată, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, conform art. 196 alin. 1 lit. a din Legea 8/1996.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *