Home / Stiri / Adevarul din spatele “protestelor“ privind lacul Siutghiol

Adevarul din spatele “protestelor“ privind lacul Siutghiol

Multă minciună și manipulare în jurul așa-zisului scandal privind zona protejată a lacului Siutghiol. Deși Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a făcut o verificare în zonă și a transmis oficial că niciun imobil sau construcție nu se suprapune cu nicio arie protejată, o mână de oameni, cu implicații politice în USR, o tot dă înainte cu proteste și acuzații din cele mai grele.

Mai rău este că în demersul lor, minciuna și manipularea sunt duse la cote extreme, pe considerentul că „scopul scuză mijloacele”.

Dar care este scopul acestui demers? De fapt sunt două scopuri, două grupuri de interese care se ajută reciproc pentru a-și atinge obiectivele.
În fapt, în spatele întregii acțiuni se află o mână de nababi care au terenuri în zonă. Când au cumpărat sau concesionat terenurile, șmecherii plănuiau să facă lucrări de amenajare astfel încât ei să aibă ieșire directă și exclusivistă la lac, mai exact să poată intra cu bărcile de pe lac direct în sufragerie, cum făcea Mazăre.

Toată tevatura a început exact după ce acești indivizi au depus la Primăria Năvodari cereri pentru a li se permite să construiască și să amenajeze pontoane private pe lac în dreptul proprietăților lor. Când au fost refuzați și li s-a comunicat faptul că Primăria va amenaja chiar pe malul lacului o stradă pentru a permite neîngrădit accesul turiștilor și năvodărenilor la lac, așa-zișii investitori din zonă au luat foc.

Nu le-a convenit deloc ideea că în loc să își bea dimineață cafeluța cu picioarele în lac, năvodărenii li se vor plimba pe sub balcoane pe malul lacului.
Disperați, indivizii s-au organizat și au pus la cale proteste și acțiuni împotriva primăriei, cu complicitatea useriștilor, care ar face orice numai să atace Primăria Năvodari, bineînțeles din rațiuni pur electorale.

Culmea manipulării, utilajele fotografiate pe malul lacului și promovate agresiv pe facebook sunt tocmai ale personajelor aflate în spatele „protestatarilor”, care încearcă să inducă ideea că sunt utilajele Primăriei. Ei bine, respectivii sunt deja cercetați penal pentru că au săpat în aria protejată.

Afacerea era simplă: „investitorii” ar câștiga ieșire directă și privată la lac, iar politicienii USR capital de imagine și voturi.
Doar că nu le va ieși nici unora, nici altora socotelile de acasă, căci Primăria nu este dispusă să dea nici măcar un pas înapoi. Astfel, au început deja procedurile pentru amenajarea străzii M1 pe malul lacului, de aici și graba cu care se organizează așa-zisele proteste.

Cert este că politicienii și demagogii care fac spume la gură zilele acestea cu lacul Siutghiol nu spun adevăraul și au scopuri ascunse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *