Home / Comunitate / Depistaţi de jandarmi comercializând peşte fără îndeplinirea condiţiilor legale

Depistaţi de jandarmi comercializând peşte fără îndeplinirea condiţiilor legale

          O cantitate de aproximativ 150 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unei acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

Astăzi, 23 februarie, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a depistat două persoane care comercializau peşte(știucă, caras, mreană), fără a avea documente legale, în târgul din Cobadin.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unor societăţi comerciale specializate.

          Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produse din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *