Home / Justitie / Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 226, în orașul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Portului din municipiu, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 00.20, polițiști din cadrul Secției 5 au depistat un bărbat, de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 02.20, polițiști din cadrul Secției 1 Rurală Constanța au depistat un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 39, în localitatea Agigea, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor, s-a stabilit că vehiculul în cauză avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 11.50, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, de 22 de ani, în timp ce conducea un ATV, pe raza localității Corbu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 16.10, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au depistat un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea un motociclu, pe raza localității Oituz, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 1 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat un bărbat, de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 392, în localitatea Negrești, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Activități preventive desfășurate de polițiști

Vineri, 29 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, au continuat, prin Campania ,,Sărbători în Siguranță”, seria activităților informativ – preventive pe linia prevenirii furturilor din locuințe și auto.

Activitățile s-au desfășurat în zonele aglomerate ale orașului, precum Piața Ovidiu și Sala Sporturilor, unde polițiștii au prezentat cetățenilor aspecte referitoare la comportamentele preventive și le-au oferit sfaturi importante pentru a diminua riscul de victimizare.

În acest context, polițiștii au oferit trecătorilor pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme, din locuințe, dar și prevenirea faptelor comise cu violență.

Polițiștii recomandă constănțenilor:

–    Încuiați și asigurați ferestrele și ușa de acces a locuinței în permanență, chiar și atunci când sunteți acasă!

–    asigurați ferestrele cu gratii și montați sisteme de alarmă!

–    Refuzați să primiți în locuință persoane necunoscute!

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Campania „Sărbători în siguranță”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *