Home / Comunitate / Expresiile artistice ale pandemiei se găsesc pe covidoscope.org!

Expresiile artistice ale pandemiei se găsesc pe covidoscope.org!

Site-ul web al proiectului Covidoscope al Institutului Yunus Emre, care reflectă expresiile emoționale și artistice ale pandemiei COVID-19 la scară globală, este acum disponibil pentru vizitatori cu diferite opțiuni de limbaj în Turcă, Engleză, Arabă și Spaniolă.

Spaniolă

În starea de incertitudine/nesiguranță care s-a lăsat peste ei, pe măsură ce oamenii petreceau mai mult timp în casele lor și priveau spre interiorul lor sufletesc, a existat o expansiune multiplicată care a însoțit expresiile artistice ale oamenilor și cum simțeau ei. Prin diverse investigații, expresii și tehnici, atât sentimentele comune, născute dintr-o experiență globală împărtășită, cât și răspunsurile personale la aceasta au fost modelate în setări unice, care au avut roade variate.

Această manifestare, formată colectiv într-un moment semnificativ, de vârf și care, în ansamblu, formează un jurnal emoțional al vieții în timpul unei pandemii, se alătură în proiectul „Covidoscope”. Acesta adună o selecție a efectelor de senzație care se întind chiar din primele zile ale izbucnirii bolii. Inspirat de reflecțiile multifațetate, schimbătoare, armonioase ale culorilor vii văzute printr-un caleidoscop, scopul nostru este de a crea o bancă globală de memorie pandemică care să includă atât comunități, cât și expresii subiective.

Pe www.covidoscope.org puteți explora colecția prin diferite puncte de vedere. Indiferent dacă este prin harta lumii sau prin teme și emoții, aveți posibilitatea să vizualizați această galerie semnificativă din punct de vedere cultural prin propria dvs. perspectivă unică. Utilizatorii sunt capabili să urmărească lucrările și bogăția culturală pe hărțile lumii care înfățișează emoții și teme.

Prin contribuțiile unei echipe de cercetare și consultanță diversă, a fost creată o colecție care nu s-a limitat doar la artele moderne, dar a inclus și desene animate, ilustrații, fotografii, concerte, arte de stradă, animații și altele. Acesta își propune să includă toate formele de producție estetică care reflectă perioada. Această colecție include lucrări din aproape 40 de țări. Inclusiv artiști și instituții proeminente din Anglia, cum ar fi Muzeul Fitzwilliam din Cambridge precum și Henry Tozer cu melodiile sale unice pentru quarantine.

Autorul Cărții Emoțiilor Umane, Dr. Tiffany Watt Smith, istoricul și documentaristul Saadet Özen, psihiatrul și scriitorul prof. dr. Kemal Sayar se numără printre consultanții proiectului de memorie digitală, care subliniază solidaritatea întrețesută între oamenii care se confruntă cu aceleași încercări neprevăzute și calitatea integratoare a experiențelor lor emoționale.

Rămâneți la curent pentru a fi informați despre actualizarea continuă a Covidoscope, care își propune să fie arhiva emoțională a expresiilor artistice din timpul perioadei de pandemie.

Proiectul ® Covidoscope a fost creat de Institutul Yunus Emre, organizație culturală non-profit din Turcia cunoscută în întreaga lume prin centrele sale culturale.

Note pentru editor:

Vă rugăm să nu uitați să acordați credit artiștilor atunci când publicați operele de pe site-ul web.

Pentru mai multe informații: info@covidoscope.org

Institutul Yunus Emre a fost înființat ca fundație în 2007 și-a început activitatea în 2009 cu scopul de a crea punți culturale între Turcia și alte țări, prin creșterea gradului de conștientizare a culturii turce, prin susținerea învățării limbii turce și stimularea unui schimb mai mare de creații în domeniile artelor, culturii, științei și educației. Institutul, numit după celebrul poet Yunus Emre din secolul al XIII-lea, are 58 de centre culturale în 48 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *