Tipareste acest articol
Home / 112 / Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie  

Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie  

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate              139 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21000 lei pentru următoarele fapte: nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea condiţiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, escaladarea gardului unei arene sportive.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a a meciurilor de fotbal F.C. Farul Constanţa – C.S. Mioveni şi       F.C. Viitorul II – F.C. Agricola Borcea,   precum şi a competiţiei sportive Cupa Mării Negre la Ciclism. Totodată, jandarmii constănţeni au avut în vedere şi asigurarea măsurilor de ordine publică la secţia de votare înfiinţată la Constanţa cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, fiind prezenţi şi în zona localităţii Fântânele, unde s-a instituit măsura de carantină zonală.

Săptămâna trecută au mai fost executate 49 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 20 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanța, 3 misiuni în sprijinul executorilor judecătorești, 2 misiuni în colaborare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Constanţa şi 1 misiune în sprijinul lucrătorilor unei societăţi de distribuţie a energiei electrice.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *