Home / Stiri / Mizerii electorale! Un candidat la Primăria Năvodari încearcă să blocheze dezinfecția scărilor de bloc împotriva COVID 19

Mizerii electorale! Un candidat la Primăria Năvodari încearcă să blocheze dezinfecția scărilor de bloc împotriva COVID 19

Situație absolut scandaloasă la Năvodari, unde un așa-zis candidat la funcția de primar încearcă să transforme această perioadă grea în câmp de bătălie politică.Este clar că interesul oamenilor și siguranța publică sunt doar simple baliverne, principalul său scop fiind să lovească în primarul Chelaru, chiar dacă asta înseamnă în mod direct să facă rău cetățenilor. Bineînțeles, trebuie scoasă în evidență și doza de inconștiență a edilului, care iese fără mască pe stradă, nu controlează muncitorii primăriei care lucrează în spațiu public fără echipamente de protecție.Însă, aici vorbim despre o situație mult mai aberantă.

Mai exact, este vorba despre N. M., care și-a manifestat dorința de a candida la Primărie. Până aici, nimic deosebit. Fiecare face ce și cât îl duce mintea. Dar de aici și până la a pune în pericol siguranța cetățenilor  este un drum care nu poate fi acceptat de nicio societate normală.După ce a văzut că Primăria Năvodari a demarat o campanie de a dezinfecta, alături de echipe de voluntari, scările de bloc din oraș, candidatul s-a pus și el pe treabă. Cum? A început să facă sesizări la 112, la Poliție, reclamând în mod mincinos că substanța folosită la dezinfecție afectează sănătatea oamenilor.Ieri seară, acesta a chemat poliția spunând că o femeie se simte rău după ce s-a încheiat operațiunea de dezinfecție. Deplasată la fața locului, echipa de polițiști a constatat că reclamația nu se confirmă. Nu exista nicio persoană afectată sau care să reclame modul în care s-a efectuat dezinfecția. În afară, bineînțeles, de N. M. .

Dar care nici nu se simțea rău, nici nu locuia într-un apartament și nici nu credem că a călcat vreodată în vreo scară de bloc.Imediat, oamenii acestuia au început o campania pe Facebook în care acuză Primăria că dezinfecția se face cu substanțe care afectează sănătatea oamenilor. Scopul lor fiind acela de a manipula opinia publică prin minciună și de a crea un curent public care să ducă la oprirea lucrărilor de dezinfecție. Scopul? Unul strict politic: să poată spune apoi că primarul nu a făcut nimic pentru oameni în timpul pandemiei de COVID 19.Știm, este o gândire bolnăvicioasă, dar din păcate atâta pot anumiți oameni din Năvodari.Această campanie cu scopuri pur politice nu se oprește însă aici. Deși zeci de năvodăreni depun săptămânal cereri pentru toaletarea copacilor din oraș care pun în pericol siguranța cetățenilor și a bunurilor, același candidat acuză Primăria că taie copacii.

În realitate, după cum a anunțat chiar Primăria Năvodari pe pagina sa de Facebook, nu se taie decât copacii uscați sau bolnavi, care oricând pot cădea pe trotuar sau peste mașini, punând în pericol oamenii. De asemenea, copacii sănătoși sunt toaletați doar acolo unde coronamentul riscă să deterioreze imobile sau rețele de utilități. Este clar că pentru anumiți politicieni locali coronavirusul le-a dat planurile electorale peste cap, iar acum încearcă să facă orice pentru a bloca activitățile Primăriei pentru ca la final să aibă în cine să arunce ei cu pietre. Vedem în această perioadă, nu doar la Năvodari, oameni mici, politicieni și viitori candidați, cum se tranformă pe Facebook, din fundul patului, în experți în coronavirus și administrație locală, cum demontează virulent orice acțiune a primăriilor doar fiindcă așa cred ei. Din păcate, coronavirusul este o amenințare peste care nu putem trece ca societate decât dacă suntem uniți și solidari. Ceea ce acești oameni nu vor putea înțelege vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *