Tipareste acest articol
Home / Comunitate / Peste 100 kilograme de peşte transportate ilegal, descoperite de poliţiştii de frontieră

Peste 100 kilograme de peşte transportate ilegal, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, trei cetățeni români care aveaupeste 100 kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

           În data de 16.09.2020, în jurul orei 12.30, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute, au oprit pentru control un autovehicul pe raza localităţii Tulcea, în care se aflau trei persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 59 de ani, având cu toții domiciliul în Bucureşti.

          În urma controlului documentelor şi habitaclului autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 110 kilograme pește, diferite specii, transportată în lăzi din plastic, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cei în cauză au declarat că întreaga cantitate de pește este destinată consumului propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuniide„deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *