Tipareste acest articol
Home / Comunitate / „Ziua Pământului“ sărbătorită la Constanța

„Ziua Pământului“ sărbătorită la Constanța

În ziua de 22 aprilie, an de an, în toate colțurile lumii se sărbătorește „Ziua Pământului“. A fost celebrată pentru prima dată în anul 1970, iar în 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Din dorința de a avea un oraș cât mai verde și mai frumos colorat, Primăria Constanța continuă acțiunile de plantare. Indiferent că vorbim despre flori, arbori sau arbuști, fiecare spațiu verde a fost sau va fi îmbogățit cu plante noi.

După cei 200 de arbori plantați săptămâna trecută pe taluzul dinspre plajele Constanței, alți 50 de copaci vor fi sădiți zilele următoare în diferite zone ale orașului. De asemenea, mii de flori vor înfrumuseța jardinierele din intersecții, parcurile sau sensurile giratorii.

Și pentru că plantele trebuie îngrijite și protejate, Primăria Municipiului Constanța a început astăzi aplicarea tratamentelor fitosanitare.

Aceste acțiuni de stropire a copacilor împotriva dăunătorilor se efectuează la arborii și arbuştii ornamentali din parcurile, aliniamentele stradale şi în zonele verzi de pe raza municipiului Constanța.

Echipele Serviciului Igienă Publică au început acțiunile din zona Gară, continuând la Far, Abator, Poarta 6, CET.

Substanța folosită, Mospilan, are o eficacitate mare, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul cu Fastac rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, până când vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *