Tipareste acest articol
Home / Stiri / Bunuri în valoare de aproximativ 2.340.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

Bunuri în valoare de aproximativ 2.340.000 lei reținute de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud

În data de 16.03.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din Pakistan care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 20.000 m.l. țesătură din poliester cu însemnele mărcilor „CHANEL” și „LOUIS VUITTON”, bunuri succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate.

Bunurile au fost reținute iar valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.940.000 lei.

Menționăm că în urmă cu o săptămână, în data de 09.03.2023, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina, inspectorii vamali au reținut 1.686 bucăți filtre de uleiuri minerale pentru motoare și 397 bucăți filtre de aer pentru motoare, cu însemnele mărcilor „CATERPILLAR”, bunuri succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată.

Bunurile au fost reținute și în acel caz, iar valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 400.000 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *