Tipareste acest articol
Home / Justitie / Sancționați pentru nerespectarea menținerii curățeniei pe partea carosabilă a drumului

Sancționați pentru nerespectarea menținerii curățeniei pe partea carosabilă a drumului

Un bărbat și o femeie din municipiul Tulcea s-au ales cu amendă pentru aruncarea resturilor de obiecte și ambalaje în stația de autobuz.

În data de 02 noiembrie, jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat un bărbat și o femeie care aruncau din autoturism mai multe resturi de obiecte și ambalaje pe strada Livezilor, chiar în stația de autobuz. Aceștia nu au respectat menținerea curățeniei pe partea carosabilă a drumului, astfel că au  fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. 164/2008.

Precizăm faptul că, în conformitate cu Hotărârea nr. 164 pentru aprobarea regulamentului privind activitățile edilitar-gospodărești din municipiul Tulcea, cetățenilor municipiului Tulcea, precum și celorlalți cetățeni, le revin următoarele obligații:

  • menținerea curățeniei pe trotuare, pe partea carosabilă a străzii sau a drumului, pe porțiunea din dreptul gospodăriei și a locurilor de parcare
  • să nu arunce în altă parte decât în recipienții anume ( containere, coșuri ) a cojilor de semințe sau fructe, a gumei de mestecat, resturilor de țigări, a altor resturi de obiecte și a ambalajelor care au ca rezultat murdărirea străzilor, aleilor, trotuarelor, piețelor publice și spațiilor verzi.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *